Домашні біляші з мясом на сковороді на дріжджах

З біляші з м’ясом на сковороді на дріжджах дуже смачний рецепт. Самі повітряні біляші принесла 🤤 Повітряне тісто, соковита м’ясна начинка і хрумка рум’яна кірочка, що може бути краще?😻

Інгредієнти

Для тесту:
200 мл молока
100мл воду
1,5 г/л дріжджі
1 яйця
1 г/л цукру
1 ч/л. солі
50 г слив.масло
Борошна , скільки візьмуть

Для фаршу
300 г фарш
1 велика цибулина
Приправи ( чорний перець, червоний перець, насіння кінзи, кмин)
Зелень (кінза, петрушка, зелена цибуля)
0,5 ст воду (обсяг склянки 250мл)

Домашні біляші з м’ясом на сковороді на дріжджах покроковий рецепт

1. Дріжджі розводимо в теплому молоці разом з цукром. Додаємо яйця, масло, сіль , борошно і замішуємо м’яке, не липке тісто замішуємо приблизно 15 хвилин, не менше). тісто відправляємо тепле місце подниматься.
2. Поки підходить тісто для біляшів, готуємо начинку: м’ясо і цибулю пропускаємо через м’ясорубку, солимо, перчимо та ретельно перемішуємо. Коли тісто підійде, обминаємо його і поділяємо на кульки. Кожен кульку тонко розкачуємо, викладаємо по середині начинку.
3. Защипуємо краю, залишаючи по центру отвір. Розігріваємо олію на середньому вогні. Викладаємо біляші з м’ясом спочатку отвором вниз. Перевертаємо, трохи зменшуємо вогонь і смажимо з іншого стороны.
4. Після того, як перевернули біляш, ні в якому разі не перевертайте його назад, інакше весь сік виллється і виходить небажаний феєрверк 🧨😂. Смачні, соковиті і дуже апетитні біляші готовы.

Відео рецепт 👇