Повітряні домашні сирні пончики смажені в маслі на сковороді за 10 хвилин простий рецепт. Навряд чи знайдеться на пострадянському просторі людина, яка не коштував би цих пончиків. Смак дитинства – скажете ви, дивлячись на них. Правда? Хто вам готував їх? Мама? Бабуся? 😉 Хрусткі зовні, м’які всередині. Дуже смачно 🥰
Інгредієнти
400 г кисломолочного сиру
2 яйця
80-100 г цукру
Щіпка солі
250 г борошна
1 ч. л розпушувача
Для смаження ~400 г рослинної олії
Для посипання цукрова пудра
Домашні сирні пончики смажені в маслі на сковороді покроковий рецепт
1. До сиру додати сіль, цукор, яйця. Перебити все блендером в однорідну масу (бажано) або просто перемішати. ⠀ Борошно змішати з розпушувачем. ⠀ Просіяти в сирну масу половину борошна, перемішати лопаткою. ⠀ Залишки борошна висипати на робочу поверхню, викласти тісто і швидко замісити. ⠀ Довго не замішувати! ⠀
2. Готове тісто може трохи прилипати до рук. ⠀ Розділити його на 3 частини, з кожної скачати ковбаску і нарізати на невеликі шматочки вагою приблизно 20 гр. Кожен шматочок скатами в кульку. ⠀ У глибоку сковороду налити олію, приблизно 3-4 див. Розігріти. ⠀
3. Готовність масла перевіряємо шпажкою – якщо навколо неї з’являються бульбашки – готова, можна починати смажити. ⠀ Викладаємо кульки масло досить щільно і обсмажуємо весь час гортаємо їх. Це зручно робити просто струшуючи сковорідку. ⠀
4. Смажити на середньому вогні, навіть трохи нижче середнього! ⠀ Готові пончики перекласти в миску, застелену паперовими рушниками. Дати трохи охолонути. ⠀ Потім посипати цукровою пудрою і подавати на стол.
Відео рецепт 👇