Домашній батон на заквасці в духовці

Домашній батон на заквасці в духовці простий рецепт. Для приготування цього батона знадобиться пшеничне опара 100% вологості. Для такої опари я завжди використовую хмільну закваску. Якщо такої немає, то беріть будь-який активний стартер.

Інгредієнти

Пшеничне опара 100% вл.:
✔80 г води;
✔80 г пшеничного борошна в/с;
✔10 г будь закваски будь гідратації.

Тісто:
✔Пшеничне опара 100% вологості – 160 г;
✔Вода – 65 г;
✔Молоко – 100 г;
✔Борошно пшеничне вищого сорту – 370 г;
✔Цукру – 20 г;
✔Сіль – 7,5 г;
✔ Вершкове масло від 82,5% – 30 р.

Домашній батон на заквасці в духовці покроковий рецепт

1. Пшенична опара 100% вл.:
Залишити на 10-12 годин при +24С для дозрівання. Використовувати на піку активности.
2. Тісто:
Бродіння при +24-25С протягом 2-3 годин до готовності! Зробити 1-2 обминки через кожну годину бродіння. Після бродіння предформовка і отлежка 10 минут.
3. Потім формування у батони і розстойка 1,5-2 години при +24С. Випічка при +250С з парою/під ковпаком протягом 15 хвилин. Потім ще 15 хвилин при +200-210 С протягом 13-15 хвилин без пара.