Домашній білий пшеничний хліб Плетінка в духовці

Як смачно зробити Домашній білий пшеничний хліб Плетінка в духовці простий покроковий рецепт швидко.

Інгредієнти

1 яйце
100 мл теплої води.
100 мл теплого молока.
2-3 столові ложки цукру
6 г сухих дріжджів або 12 г живих дріжджів.
450 г пшеничного борошна
1 чайна ложка солі.
2-3 столові ложки рослинного/оливкової олії
Для рум’яної скоринки:
Жовток + трохи молока

Для прикраси:
Кунжут

Домашній білий пшеничний хліб Плетінка в духовці покроковий рецепт

1. У мисці змішати яйце, воду, молоко. Додати цукор, дріжджі. Все добре перемішати. Просіяти борошно, додати сіль. Перемішати. Влити рослинне масло. Замісити тісто. Посипати стіл борошном. Замішуйте тісто, поки воно не стане однорідним. Розділити тісто на 3 частини. З шматочка тіста сформувати шар.

2. Розкачати тісто в пласт. Згорнути в рулет. Защипнути краю. Повторіть з рештою шматочками теж саме. Розкладіть 3 рулету поруч. З’єднайте кінці. Почніть плести кіску. Защипайте кінець. Викласти на деко, застелене пергаментним бумагой.

3. Накрити рушником і залишити на 40 хвилин. Змішати жовток + трохи молока. Змастити батон. Зверху посипати кунжутом. Випікати в попередньо розігрітій до 190°C (374°F) духовці 25-30 минут.

4. Домашній хліб готовий! Дайте хлібу охолонути. Вам сподобався мій рецепт? Напишіть мені коментар! До зустрічі у нових рецептах.

Відео рецепт 👇