Сирні булочки і сирно-сирні трубочки

Як смачно зробити Сирні булочки і сирно-сирні трубочки простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Що приготувати з сиру на сніданок і до чаю на швидку руку?

Інгредієнти

Для булочок:
200 г сиру (5-9%)
1 яйце
40 г цукру
10 р ванил.цукру або щіпка ваніліну
170 г борошна в тісто
+20 м використати для формування
Щіпка солі
50 г раст.масла
1 ч. л розпушувача

Трубочки:
250 г сиру 9%
220 г сиру (сулугуні)
1-2 яйця
Сіль, перець
2 лаваша

Сирні булочки і сирно-сирні трубочки покроковий рецепт

1. З’єднати сир, цукор, ванил. цукор, яйце, пробити блендером(або спочатку протерти ч/з сито сир і виделкою, змішати з іншими продуктами).Борошно просіяти і змішати з розпушувачем і сіллю, додати до сирної маси і замісити тісто. Розділити на 10 частин по 50 г, при формуванні піде ще 20 грам борошна, щоб тісто не запрошувала до столу і рукам.

2. Кожен шматочок тіста скачати в ковбаску 35 см, скрутити в джгутик, викласти на пергамент, змастити молоком, випікати в розігрітій до 180С духовці до злегка золотистого цвета.

3. Вийняти булочки, змастити ще гарячими вершковим маслом (піде грам 30), обваляти в суміші цукру (2 ст. л) і кориці(1 ч. л), готово!✔️

4. Трубочки:
Розім’яти виделкою сир, додати яйце, сіль, перець, натертий на крупній тертці сир. Якщо маса дуже густа, додайте ще 1 яйце. Лаваш нарізати на прямокутники 20х17, змастити 2 ст. л начинки, не доходячи до нижнього краю, згорнути в трубочки (вийде 9 шт). Можна змастити жовтком з моооком і запекти в духовці при 200С, або на помірному вогні на раст. і слив. олії обсмажити з 2-х сторін! Виходить дуже смачний ситний сніданок👍🏻

Відео рецепт 👇