Домашній хліб із зеленої гречки і вівсяних пластівців простий рецепт в духовці. 🌿 – без борошна. 🌿 – з «хлібної» консистенцією. 🌿 – без дріжджів і закваски. 🌿 – дуже поживний. 🌿 – зусиль на 10 хвилин.
Інгредієнти
Чашка = 250 мл
1 чашка зеленої гречки
1/2 чашки пшона
1/2 чашки вівсяних пластівців
1 чашка води або рослинного молока
2 ст. л. псиллиума
1/2 ч. л. морської солі (або більше за смаком)
1/2 ч. л. соди, погашеної лимонним соком
1 ст. л. сиропу топінамбура або кленового
1 ст. л. олії авокадо (необов’язково, можна урбеч
будь -)
🌻 Додатково: будь-які насіння
Домашній хліб із зеленої гречки і вівсяних пластівців покроковий рецепт
1. Зелену гречку та пшоно замочити на ніч. ⠀ ⠀ Молоко або воду змішати з псиллиумом і залишити хвилин на 10. Вівсяні пластівці змолоти в муку.
2. Гречку та пшоно промити і відправити в комбайн/ блендер разом з іншими інгредієнтами – подрібнити до однорідної консистенции.
3. Викласти у форму, посипати насінням і випікати в розігрітій до 180 С духовці 1 годину. Дати повністю охолонути перед разрезанием.
Відео рецепт 👇