Подивіться яка краса – хатній холодець! На всі смаки і бажання – подивіться тут одне м’ясо. Багато бульйону. Подивіться яка гарна жилейность. Зовсім не жирний домашній холодець. Обов’язково приготуйте і почастуєте своїх рідних з близькими. Ділюся з Вами рецептом приготування, поїхали. Як зробити Домашній холодець з яловичини і курки без желатину класичний рецепт простий.
Інгредієнти
Яловичина 1 кг
Курка 1 кг
Яловича нога 1/2 шт.
Морква 1 шт.
Лук 1 шт.
Перець чорний горошком 10 шт.
Часник 3-4 зуб.
Лавровий лист 2-3 шт.
Сіль перець за смаком.
Домашній холодець з яловичини і курки без желатину покроковий рецепт
1. Для більш насиченого смаку холодцю краще взяти 2-3 види м’яса. Сьогодні будемо готувати холодець з яловичиною і куркою. Можна приготувати з індичкою, свининою, по можливості. Для гарного жилирования беремо частина яловичої ноги. Викладаємо добре промите м’ясо у велику каструлю. Додаємо в загальну каструлю для смаку 1 моркву. Додаємо в каструлю 1 головку неочищеного ріпчастої цибулі. Виливаємо в каструлю воду, якою закриваємо все м’ясо. Щоб бульйон вийшов наваристим і вистачило води. Ставимо каструлю на плиту і доводимо воду до кипения.
2. Знімаємо з закипевшего бульйону піну, яка утворилася. Додайте в каструлю чорний перець горошком і лаврушку. Включаємо плиту на вогонь менше середнього і накриваємо кришкою. Варимо м’ясо в каструлі до повного приготування 4-5 годин. М’ясо проварилося 4 години, давайте подивимося як воно виглядає. Висипаємо в каструлю сіль і перемішуємо. Дивіться який насичений і красивий бульйон. Прикриваємо каструлю кришкою і проварюємо ще 15-20 минут.
3. По закінченні часу викладаємо м’ясо на блюдо. Моркву з цибулею викладаємо теж. Починаємо розбирати варене м’ясо і видаляємо всі кісточки. Нарізаємо м’ясо невеликим довільним кубиком. Подивіться який насичений і гарний вийшов бульйон. Викладаємо нарізане м’ясо у відповідну форму. У нарізане м’ясо додаємо дрібно нарізаний часник. Додаємо мелений чорний перець за смаком. Добре перемішуємо між собою усі ингредиенты.
4. Два кілограма м’яса у великій формі. Холодець можна приготувати у великій формі і порційно. Приготуємо в невеликих салатницях. Викладаємо досить велика кількість м’яса в салатниці. Холодець готую давно, рецепт перевірений і надійний. Холодець ми дуже любимо. М’ясо у формі розподіляємо рівномірним слоем.
5. Заливаємо м’ясо приготованим бульйоном. Вливаємо бульйон акуратно і не поспішаючи, повністю закриваючи м’ясо. Трохи остиглий холодець у формах ставимо в прхладное місце. Друзі, бажаю Вам веселих та смачних свят! Обов’язково приготуйте холодець на мою фірмовому рецепту!