Рецепт приготування домашнього хумуса з нуту класичний рецепт простий. За цим рецептом хумус виходить дуже ніжним.
Інгредієнти
400 г відвареного нуту
2 ст. л. тахін (кунжутною пасти)
2 ст. л. лимонного соку
2 ст. л. оливкової олії
1 зубчик часнику
1⁄2 ч. л. солі
6 кубиків льоду
паприка і оливкова олія (для прикраси)
Домашній хумус з нуту класичний покроковий рецепт
1. Відварений нут очистити від оболонки. Нут залити холодною водою, потерти його між долонь та оболонка відійде. Подрібнити відварений нут, тахін, лимонний сік, оливкова олія, часник і сіль. У нутовую пасту поступово додавати кубики льоду і продовжувати измельчать.
2. Хумус викласти в миску. Прикрасити оливковою олією і паприкою. ⠀ Авторські примітки: ⠀ Якщо нут очистити від оболонки, то консистенція хумуса вийде більш ніжною. ⠀ У мене тахін з гірчинкою, тому я додала всього 2 ст. л. ⠀
3. Спробуйте оливкова олія, перед тим як додавати його в хумус. Воно повинно бути смачним (без гірчинки та інших неприємних смаків). ⠀ Лід сприяє кращому подрібненню і робить хумус светлее.
Відео рецепт 👇