Веганські сир з горіхів мигдалю

Веганські сир з горіхів мигдалю простий рецепт.

Інгредієнти

Мигдаль, 100 гр (вага сухого мигдалю)
Вода, 150 гр
Лимон.сік, 2 ст. л.
Агар агар, 1 чл (вибирайте якісний 🙏🏻)
Оливкова олія, 1 ст л
Улюблені спеції: куркума, кайенский перець
Сіль за смаком
Сирні пластівці

Веганські сир з горіхів мигдалю покроковий рецепт

1. Мигдаль замочити на добу. Він збільшується в розмірі більш, ніж у 2 рази. Далі зняти шкірку – це займе ~10-15 минут.
2. Завантажити в блендері всі інгредієнти і перемішати до однорідної консистенции.
3. Далі перекласти в каструлю з антипригарним покриттям і на повільному вогні, помішуючи, загустити суміш ~5-7 хвилин. По консистенції було схоже на рідкий зефир.
4. Вилити масу в форму. Автор використовувала форму для торта діаметром 12 мм з роз’ємними бортами.
5. Залишила форму на столі, поки вона не охолола. Коли суміш охолола, вона сама відійшла від краю форми, і я легко витягла готовий продукт і прибрала в холодильник до ранку ☀️ (тільки тому, що так пізно не є собиралась).