Грудинка свиняча солона з часником в домашніх умовах

Грудинка свиняча солона з часником в домашніх умовах простий рецепт своїми руками. Насправді цю частина свинячої туші називають по – різному. Пузанина, грудинка, подчеревок, пашина, але як не назви, головне, що це смачно і, до того ж, легко готується. Цей спосіб засолу дістався мені від однієї гарної жінки з російської глибинки. Сьогодні я хочу поділитися ним з вами.

Інгредієнти

• Грудинка — шматок
• Цукор
• Сіль
• Часник
• Перець чорний мелений
• Пластівці червоного перцю

Кількість цукру і солі я писати не буду, сало сама візьме скільки потрібно, а спеції можете використовувати які вам подобаються.

Грудинка свиняча солона з часником в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Грудинку промити і просушити паперовими рушниками. Добре натерти цукром, загорнути в пергамент і прибрати на добу в холодильник. Використання цукру додасть готової грудинці ніжність і м’якість, при цьому солодкість відчуватися не буде. Через добу дістати, змити весь цукор, просушити і натерти з усіх боків солью.

2. Знову загорнути в пергамент і прибрати в холодильник на 3 доби. Дістати з холодильника, промити, просушити і тепер натерти часником і спеціями за смаком. Знову загорнути в пергамент і покласти вже в морозилку.

3. Там її і зберігати, дістаючи по мірі потреби. Не полінуйтеся і обов’язково приготуйте цю грудинку! З нею можна смажити яєчню вранці або просто їсти з чорним хлібом та овочами. А вже яка це закуска, ви і самі знаєте!) Всім удачі, миру і родинного тепла!

Відео рецепт 👇