Як смачно зробити Домашній майонез на жовтках простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Підготовку до новорічного застілля хочу почати з простого рецепту домашнього майонезу на жовтках. Готується просто і в рази краще покупного. Я не прихильниця його в будь-якому вигляді, але в нашій сім’ї новорічний стіл без нього важко уявити. Так що готуємо самі! В приготуванні немає нічого важкого, але є ряд хитрощів. Дотримуйтесь їх і у вас все вийде!
✳Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
✳Яйця розбивайте акуратно, щоб жовток залишився цілим.
✳Збивати краще високої ємності (гуртку/банку) заглибним блендером.
✳Рухи повинні бути вгору-вниз, а не з боку в бік.
✳Рекомендую використовувати соняшникову олію або суміш соняшникової олій з кунжутним/оливковою в пропорціях 1:1 або 1:2. Не додаєте оливкова олія більше половини, інакше суміш буде гірчити!
✳Для більш цікавого смаку можна додати сухий часник, прованські трави, харчові неактивні дріжджі, а для кольору – куркуму!
✳Всі інгредієнти повинні бути кімнатної температури.
✳Яйця розбивайте акуратно, щоб жовток залишився цілим.
✳Збивати краще високої ємності (гуртку/банку) заглибним блендером.
✳Рухи повинні бути вгору-вниз, а не з боку в бік.
✳Рекомендую використовувати соняшникову олію або суміш соняшникової олій з кунжутним/оливковою в пропорціях 1:1 або 1:2. Не додаєте оливкова олія більше половини, інакше суміш буде гірчити!
✳Для більш цікавого смаку можна додати сухий часник, прованські трави, харчові неактивні дріжджі, а для кольору – куркуму!
Інгредієнти
🔸Сирі жовтки (курячі яйця) 2 шт.
🔸Сіль ½ ч л
🔸Гірчиця 2 ч л
🔸олія Рослинна 300 мл
🔸Лимонний сік 1 ст л
Домашній майонез на жовтках покроковий рецепт
1. Приготуйте суху чисту банку. Яйця попередньо добре помити і висушити. Відокремте жовтки від білків і акуратно перекладіть жовтки на дно ємності. Додайте сіль і горчицу.
2. Поставте ніжку блендера на дно і увімкніть. Не піднімайте блендер, поки не побачите, що суміш збільшилася в обсязі! Потім тонкою цівкою додайте масло і продовжуйте збивати рухами вгору-вниз до одержання густої текстуры.
3. Коли соус загус, додайте лимонний сік і збийте ще раз. Готовий домашній майонез зберігається в холодильнику в герметично закритій ємності не більше 5 дней.