Як зробити Домашній мармелад Зливу Апельсин на агар агарі рецепт простий. Наш перший осінній рецепт, щоб трішечки збити оскому і подивитися, на що згодиться зливу, яка виросла в саду😋 Побачила в минулому пості, що у ваших бажаннях лідирують яблука – і ми готуємо з ними просто ЧУДОВИЙ пиріг, а поки…
Інгредієнти
🔹Сливове пюре – 80 гр
🔹Сік апельсина або мандарина без цукру – 80 гр
🔹Сироп топінамбура – 25 гр
🔹Кокосовий цукор – 5 гр
🔹Пектин NH – 1 ч. л. без гірки (5 гр)
🔹Агар – 1/2 ч. л. без гірки (1,3-1,5 гр)
🔹Гвоздика мелена – на кінчику ножа
🔹Кориця мелена – на кінчику ножа
🔹Цедра апельсина (великими шматочками) – 1 ч. л.
Домашній мармелад Зливу Апельсин на агар агарі покроковий рецепт
1. Пюре сливи збийте в блендері з соком і пропустіть через сито, щоб прибрати шкурки. Додайте сироп топінамбура і велику цедру, поставте сотейник з сумішшю на плиту. Кокосовий цукор змішайте з пектином і агаром, всипте дощиком, почніть нагрівати суміш на повільному або середньому огне.
2. Після закипання поваріть суміш 15 сек. Зніміть цедру. Розлийте мармелад по формочках (підійдуть будь-які силіконові!). Приберіть в холодильник до застигання на 1-2 години. При бажанні розтопіть на водяній бані будь шоколад і глазируйте мармеладкі. Для цього подморозьте їх перед глазуруванням в морозилці!
3. Нюанси:
Як зробити сливове пюре? Збийте в блендері м’якоть свіжої або розмороженої сливи без кісточки. Який брати сік? Найкраще свіжовичавлений! Якщо берете покупної, то без цукру в складі. М’якоть – вітається. Знімайте цедру максимально тонким шаром без білої мякотки. Ми проварюємо її крупними шматочками, а потім видаляємо, щоб мармелад випадково не став гірчити. Замінювати пектин на звичайний не варто – якщо будете брали мармелад для глазурування, може потекти. Спеції можна прибрати взагалі або замінити іншими (пам’ятаєте, як чудово поєднується в нашому осінньому збірнику зливу з кардамоном?😍)
Як зробити сливове пюре? Збийте в блендері м’якоть свіжої або розмороженої сливи без кісточки. Який брати сік? Найкраще свіжовичавлений! Якщо берете покупної, то без цукру в складі. М’якоть – вітається. Знімайте цедру максимально тонким шаром без білої мякотки. Ми проварюємо її крупними шматочками, а потім видаляємо, щоб мармелад випадково не став гірчити. Замінювати пектин на звичайний не варто – якщо будете брали мармелад для глазурування, може потекти. Спеції можна прибрати взагалі або замінити іншими (пам’ятаєте, як чудово поєднується в нашому осінньому збірнику зливу з кардамоном?😍)