ВІДРАЗУ 2 РЕЦЕПТИ: ДОМАШНІЙ ПЛАВЛЕНИЙ СИР ЗА 15 ХВИЛИН + ШВИДКИЙ ХЛІБЕЦЬ БЕЗ ЗАМІСУ ТІСТА 🍞🧀 Просто мрія, а не рецепт хліба: хрустка скоринка… повітряний м’якуш… і потрібно просто змішати всі інгредієнти🤪 А що сир вийде таким тягучим і смачним – я теж не очікувала🙈 Дуже рекомендую!⠀Домашній плавлений сир з сиру, яєць і масла простий рецепт.
Інгредієнти
Для хліба (форма 21 см*11 см*6 см):
✅ 250 мл води
✅ 1 ч. л. солі
✅ 1 ч. л. цукру
✅ 15 г живих дріжджів
✅ 300 г борошна⠀
Для плавленого сиру:
✅ 500 г сиру
✅ 1 яйце
✅ 100 г вершкового масла
✅ 1/2 ч. л. соди
✅ 1 ч. л. солі⠀ГОТУЄМО:
Домашній плавлений сир з сиру, яєць і масла покроковий рецепт
1. Хліб:
З’єднуємо воду, цукор, сіль і дріжджі. Поступово додаємо просіяне борошно і перемішуємо. Форму змащуємо олією і викладаємо тісто. Зверху накриваємо харчовою плівкою, змащеною маслом в контакт і прибираємо в холодильник на 2-3 години (потрібно щоб тісто піднялося).
З’єднуємо воду, цукор, сіль і дріжджі. Поступово додаємо просіяне борошно і перемішуємо. Форму змащуємо олією і викладаємо тісто. Зверху накриваємо харчовою плівкою, змащеною маслом в контакт і прибираємо в холодильник на 2-3 години (потрібно щоб тісто піднялося).
2. Після цього знімаємо плівку, ставимо тісто холодну духовку і випікаємо при 200 градусах ~ 45 хвилин (шпажка повинна виходити сухою з центру хліба). Відразу виймаємо з форми і охолодити на решітці.⠀
3. Плавлений сир:
Сир, яйце, м’яке вершкове масло, соду і сіль пробиваємо блендером до однорідної маси. Ставимо на водяну баню і, помішуючи, тримаємо поки вона не стане рідкою і тягучою (хвилин 10). Переливаємо в будь-яку ємність, накриваємо кришкою і даємо повністю охолонути. Зберігаємо в холодильнику!
Сир, яйце, м’яке вершкове масло, соду і сіль пробиваємо блендером до однорідної маси. Ставимо на водяну баню і, помішуючи, тримаємо поки вона не стане рідкою і тягучою (хвилин 10). Переливаємо в будь-яку ємність, накриваємо кришкою і даємо повністю охолонути. Зберігаємо в холодильнику!