Як зробити Домашній сік абрикосовий з м’якоттю на зиму простий рецепт. Я і подумати не могла, що він так швидко і легко готується! Смачний, солодкий, з м’якоттю…. Абрикосовий сік!
Інгредієнти
Абрикоси -5 кг
Вода-1,5 л
Цукор ~2-3 склянки
Пропорції цукру зразкові! Залежить від сорту абрикос і ваших смакових уподобань!
Домашній сік абрикосовий з м’якоттю на зиму покроковий рецепт
1. Абрикоси відокремити від кісток, влити воду і поставити в каструлі на плиту, на середньо-слабкий вогонь. Тушкуємо до тих пір, поки абрикос не стане дуже м’яким, щоб його можна було легко перетереть.
2. Остуджуємо і перетираємо, щоб відокремити м’якоть від шкірки (я робила це через такий друшляк).
3. Всипаємо цукор і знову відправляємо на плиту на 40-50 хвилин на невеликому вогні, періодично перемішуючи з дна. Банки і кришки обдати крутим окропом і заливати гарячий (відразу з плити) сок.
4. Щільно закриваємо (кришки можуть бути і закручуються і закаточні) і ставимо в тепло під ковдри на 2-3 дня.
Відео рецепт 👇