Як зробити смачний Домашній торт Ескімо з кремом зі згущеного молока, олії та молоці рецепт простий.
Інгредієнти
(на торт діаметром 20-22см)
Для бісквіта:
🥚яйця – 4шт
🥄цукор – 180г
💧вода – 100мл
🥣борошно – 130гр
🥄розпушувач – 1ч.л.
🥄какао – 2-3ст.л
Для крему:
🥚яйця – 2шт
🥄цукор – 50гр
🤍згущене молоко – 150мл
🥄ванільний цукор
🥄борошно – 3ст.л.
🥛молоко – 250мл
🧈вершкове масло – 250гр
Для просочення:
💧вода – 150мл
🤍згущене молоко – 1ст.л.
Для глазурі:
🥄какао – 3ст.л.
🥄цукор – 3ст.л.
🥛сметана – 3-4ст.л.
🧈вершкове масло – 50гр
Домашній торт Ескімо з кремом із згущеного молока покроковий рецепт
1. Готуємо бісквіт.
Окремо збиваємо жовтки і половину цукру. Окремо збиваємо білки і другу половину цукру. З’єднуємо, трохи збиваємо разом. Вливаємо воду, трохи збиваємо. Просіваємо борошно, какао і розпушувач. Перемішуємо лопаткою знизу вгору до однорідності. Виливаємо тісто в роз’ємну форму (форму заздалегідь оберніть фольгою). Випікаємо в духовці розігрітій до 180С приблизно 30-40 хвилин(залежить від вашої духовки). Готовність перевіряйте зубочисткой.
Окремо збиваємо жовтки і половину цукру. Окремо збиваємо білки і другу половину цукру. З’єднуємо, трохи збиваємо разом. Вливаємо воду, трохи збиваємо. Просіваємо борошно, какао і розпушувач. Перемішуємо лопаткою знизу вгору до однорідності. Виливаємо тісто в роз’ємну форму (форму заздалегідь оберніть фольгою). Випікаємо в духовці розігрітій до 180С приблизно 30-40 хвилин(залежить від вашої духовки). Готовність перевіряйте зубочисткой.
2. Готуємо крем.
Збиваємо віночком до однорідності яйця, цукор, ванільний цукор, згущене молоко, борошно. Додаємо молоко, перемішуємо і варимо на середньому вогні до загусання. Постійно помішуючи. Дати повністю охолонути, обернути плівкою і відправити в холодильник на пів години. М’яке вершкове масло збиваємо 4 хвилини, потім поступово додаємо наш заварний крем, продовжуючи взбивать.
Збиваємо віночком до однорідності яйця, цукор, ванільний цукор, згущене молоко, борошно. Додаємо молоко, перемішуємо і варимо на середньому вогні до загусання. Постійно помішуючи. Дати повністю охолонути, обернути плівкою і відправити в холодильник на пів години. М’яке вершкове масло збиваємо 4 хвилини, потім поступово додаємо наш заварний крем, продовжуючи взбивать.
3. Готуємо просочення.
Змішуємо воду з сгущенкой.
Змішуємо воду з сгущенкой.
4. Збираємо торт.
Бісквіт розрізаємо на 2 частини. Просочуємо нижню частину, потім одягаємо кондитерське кільце, викладаємо весь крем, зверху накриваємо другою просоченої частиною бісквіта. Обертаємо плівкою і відправляємо в холодильник мінімум на 5-7 часов.
Бісквіт розрізаємо на 2 частини. Просочуємо нижню частину, потім одягаємо кондитерське кільце, викладаємо весь крем, зверху накриваємо другою просоченої частиною бісквіта. Обертаємо плівкою і відправляємо в холодильник мінімум на 5-7 часов.
5. Готуємо глазур.
Змішуємо цукор, какао, сметану, вершкове масло. Варимо на середньому вогні 3-5 хвилин. До однорідності. Даємо повністю остыть.
Змішуємо цукор, какао, сметану, вершкове масло. Варимо на середньому вогні 3-5 хвилин. До однорідності. Даємо повністю остыть.
6. Витягуємо торт з кондитерського кільця і покриваємо глазур’ю. Відправляємо в холодильник на годинку хоча б, щоб глазур застыла.
Відео рецепт 👇