Домашній торт Наполеон з заварним кремом простий рецепт.
Інгредієнти
Тісто:
620 г борошна,
350 г замороженого злив. масла,
200 р крижаної води,
1 велике яйце,
1 ст. л. оцту,
1/2 ч. л. солі.
Крем:
625 мл молока (можна топленого),
375 г добре охолоджених вершків 33-35%,
235 г цукру,
5 жовтків кімнат. темп. від великих яєць,
65 р кукурудз. крохмалю,
65 г м’якого злив. масла,
70 г темного шоколаду (за бажанням),
насіння ванілі, ванілін або ванільна есенція.
Домашній торт Наполеон з заварним кремом покроковий рецепт
1. 1. У миску просіяти борошно. Масло натерти на борошно, формуючи крихту.
2. У воду додати оцет, сіль, яйце, розмішати і вилити в борошняну суміш.
3. Швидко замісити тісто.
4. Тісто розрізати на 11 частин, викласти на дошку, затягнути плівкою і прибрати в холодильник на 1-2 ч.
5. Діставати по одному шматку тіста, залишаючи інші прикритими в холодильнику, і тонко розкачати на пергаменті (18-20 см), потім часто наколоти виделкою і перенести на деко разом з папером. Для зручності при розкачування, можна накреслити із зворотного боку кола потрібного діаметра на папері.
6. Випікати при 200 гр. 15 хв. (до рум’яності). У ще гарячого коржа підрізати краю з допомогою тарілки.
7. Складати коржі один на одного можна тільки остиглими (краще прошарувати папером).
2. У воду додати оцет, сіль, яйце, розмішати і вилити в борошняну суміш.
3. Швидко замісити тісто.
4. Тісто розрізати на 11 частин, викласти на дошку, затягнути плівкою і прибрати в холодильник на 1-2 ч.
5. Діставати по одному шматку тіста, залишаючи інші прикритими в холодильнику, і тонко розкачати на пергаменті (18-20 см), потім часто наколоти виделкою і перенести на деко разом з папером. Для зручності при розкачування, можна накреслити із зворотного боку кола потрібного діаметра на папері.
6. Випікати при 200 гр. 15 хв. (до рум’яності). У ще гарячого коржа підрізати краю з допомогою тарілки.
7. Складати коржі один на одного можна тільки остиглими (краще прошарувати папером).
2. 1. Для крему нагріти молоко.
2. В іншій каструлі змішати віночком жовтки, цукор, ваніль і крохмаль.
3. Тонкою цівкою до суміші влити молоко, заважаючи віночком. Для шоколадного крему можна додати на цьому етапі рубаний шоколад.
4. Поставити каструлю на плиту (середній вогонь) і, безупинно розмішуючи віночком, довести до щільного загустіння. Вимкнути вогонь. Додати масло, розмішати вінчиком.
5. Перекласти крем з каструлі, накрити плівкою в контакт і добре охладить.
2. В іншій каструлі змішати віночком жовтки, цукор, ваніль і крохмаль.
3. Тонкою цівкою до суміші влити молоко, заважаючи віночком. Для шоколадного крему можна додати на цьому етапі рубаний шоколад.
4. Поставити каструлю на плиту (середній вогонь) і, безупинно розмішуючи віночком, довести до щільного загустіння. Вимкнути вогонь. Додати масло, розмішати вінчиком.
5. Перекласти крем з каструлі, накрити плівкою в контакт і добре охладить.
3. 1. Вершки збити до міцних піків. Додавати заварную масу в вершки по дві ложки, перемішуючи міксером на середній швидкості.
2. Промазати коржі кремом. Обтягнути боки плівкою (якщо збірка не в кільці) і залишити на годину на столі. Потім прибрати в холодильник.
3. Прикрасити торт залишилася крошкой.
2. Промазати коржі кремом. Обтягнути боки плівкою (якщо збірка не в кільці) і залишити на годину на столі. Потім прибрати в холодильник.
3. Прикрасити торт залишилася крошкой.
Відео рецепт 👇