Готуємо Домашній торт П’яна Вишня класичний простий рецепт. Дуже смачний, алкогольний тортик принесла 😄
Інгредієнти
Для бісквіта
4 яйця
120 г цукру
120 г борошна
1,5 г/л розпушувач
0,5 год/л соди
80 мл рослинне масло
2 ст/л какао
Для крему
1 яйця
3 ст/л крохмалю
120 г цукру
500 мл молока
Ванілін
150 г вершкове масло
Для глазурі
100 г темного шоколаду
100 мл вершків
1 ст. л. цукрової пудри
15 г вершкового масла
Так
100 мл коньяк
Вишня
Домашній торт П’яна Вишня покроковий рецепт
1. Промийте вишню, видаліть кісточки і «хвостики», а потім залийте її коньяком години на 3 або більше. Я залишала на ніч. Збийте яйця міксером, поступово додаючи цукор, поки маса не посвітлішає і не стане більш щільною. Помедленней додаємо масло і продовжуємо взбивать.
2. В кінці додаємо всі сухі інгредієнти і перемішаємо або з лопаткою, або міксером, але низькій швидкості. Вилийте тісто і випікайте 30-40 хвилин при температурі 180 °С. Зріжте верхівку з остиглого коржа і вычерпните ложкою або руками, бісквітну м’якоть — вийде глибока корзинка.
3. Бісквіт розкришите руками. Готуйте заварний крем (або будь-який інший), збивайте міксером, додайте вишню і більшу частину бісквітної крихти. Просочіть дно і стінки «кошики» рідиною, що залишилася від вишні, заповніть бісквіт начинкою і накрийте його бісквітної крошкой.
4. Торт відправляємо в холодильник, готуємо глазур: Для цього змішайте в сотейнику шоколад з цукровою пудрою і розігрітими вершками, а потім нагрівайте суміш над парою до розчинення шоколада.
5. Додайте вершкове масло і добре розмішайте. Полийте торт глазур’ю і відправте назад в холодильник. Тортик просочиться, можна насолоджуватися, це нереально вкусно.
Відео рецепт 👇