Дуже м’який бісквіт з поєднанні з ніжним кремом та шоколадною глазур’ю – це просто мрія всіх ласунів 🍫 Як зробити Домашній торт ескімо шоколадний рецепт простий.
Інгредієнти
Бісквіт
⠀
Яйця – 4 шт
Цукор – 150 гр
Вода – 100 мл
Борошно – 130 гр
Розпушувач – 1 ч. л.
Какао – 2 ст. л.
⠀
Крем
⠀
Яйця – 2 шт.
Цукор – 50 г
Згущене молоко – 1/2 банки
Ванільний цукор – 1 ст. л.
Крохмаль – 2 ст. л.
Молоко – 250 мл
Вершкове масло – 200 гр
⠀
Глазур
⠀
Какао – 3 ст. л.
Цукор – 3 ст. л.
Сметана – 5 ст. л.
Вершкове масло – 50 гр
Темний шоколад – 25 р
⠀
Просочення
⠀
Молоко – 200 мл
Цукор – 2 ст. л.
Домашній торт ескімо шоколадний покроковий рецепт
1. Спочатку готуємо крем. ⠀ З’єднуємо 2 яйця, цукор, згущене молоко, ванільний цукор і крохмаль. Все ретельно перемішуємо. Потім дуже акуратно і поступово вводимо невеликими частинами молоко при постійному перемішуванні, щоб не утворилися грудочки. Доводимо до кипіння і даємо повністю остыть.
2. Коли крем охолоне, збиваємо вершкове масло і додаємо крем частинами, продовжуючи збивати. ⠀ Для глазурі з’єднуємо сметану, цукор, какао і вершкове масло. Доводимо до кипіння, додаємо шоколад і перемішуємо до однорідності. ⠀ Бісквіт. Збиваємо окремо жовтки з 75 р цукру в окремій ємності білки з 75 г.
3. І білки, й жовтки повинні збільшитися в об’ємі в два – три рази. ⠀ Додаємо 100 мл води в жовтки і перемішуємо. Збиваючи білки на мінімальній швидкості, додаємо в цю суміш жовтки з водою. Змішуємо борошно, какао і розпушувач і додаємо в яєчну суміш. Акуратно перемішуємо лопаткою. ⠀
4. Форму (діаметр 22 см) застеляємо пергаментним папером і змащуємо вершковим маслом (тільки дно форми). Викладаємо тісто і випікаємо 40 хвилин при 170 градусах. Дерев’яною паличкою перевіряємо готовність. Даємо бісквіту повністю охолонути. Розрізаємо на 3 коржа, і просочуємо сумішшю молока і цукру. ⠀ Збираємо торт і відправляємо в холодильник на 1 час.
Відео рецепт 👇