Торт Спартак шоколадний медовик з глазурю

Як зробити Торт Спартак шоколадний медовик з глазур’ю простий рецепт.

Інгредієнти

Для коржів
▫️масло вершкове-100г
▫️яйця-3шт
▫️цукру-200г
▫️борошна-600г
▫️молоко-100 мл
▫️мед -2ст.л
▫️сіль-щіпка
▫️сода-1 год.л
▫️какао-3ст.л

Для крему
▫️жовтки-5 шт
▫️цукор-200г
▫️кукурудзяний крохмаль-2ст.л
▫️молоко-1л
▫️вершкове масло-400г
▫️ванілін-1ч.л

Для глазурі
▫️вершкового масла-50 р
▫️какао-4ст.л
▫️цукру-4ст.л
▫️вода-5ст.л

Торт Спартак шоколадний медовик з глазур’ю покроковий рецепт

1. Для крему молоко і 100г цукру ставимо нагріватися, а поки в окремій ємності збиваємо жовтки з другою половиною цукру і крохмалем, коли цукор розчиниться в молоці беремо з цієї кількості 5ст.л і вливаємо до жовтків ,збиваємо до однорідності і вливаємо назад до молока ,постійно помішуючи варимо наш крем на середньому вогні до загусання 🧁 далі накриваємо плівкою в контакт і даємо повністю остыть.

2. Для коржів в мисці збиваємо яйця з цукром і дрібкою солі, додаємо молоко, мед і вершкове масло, ставимо на водяну баню поки все не розтане 🥣 Потім знімаємо і додаємо соду ,швидко перемішуємо, додаємо какао, перемішуємо, потім поетапно вводимо борошно і замішуємо тісто, ділимо на 4 частини і кожну розкачуємо на пергаменті , прожарюємо виделкою і випікаємо при 180t за 7хв ⏰

3. В окремій ємності 2-3хв збиваємо 400г олії з ваніліном, далі поступово додаючи наш остиглий крем, збиваємо до однорідності маси. Збираємо наш тортик, останній корж покриваємо глазур’ю 🍰

4. Для глазурі змішуємо цукор і какао, далі вливаємо воду, перемішуємо і ставимо на вогонь, даємо цукру повністю розтанути потім додаємо масло і перемішуємо до однорідності, поливаємо наш тортик, нарізаємо і прикрашаємо за бажанням🍓 Всім приємного апетиту 😋

Відео рецепт 👇