Осінній гарбузовий пиріг з глазурю

Як смачно зробити Осінній гарбузовий пиріг з глазур’ю простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Найсмачніший ОСІННІЙ гарбузовий ПИРІГ – соковитий, вологий, ароматний, м’який і на другий день🔥🔥🔥 Готувати – всім! Це не складніше булочок синнабонов. Ви будете хотіти його знову і знову😋👍 Підтримайте публікацію лайками ❤ і коментарями, щоб instagram не сховав її 🙈

Інгредієнти

Опара:
120мл (р) злегка теплого молока
2 ч. л. сухих дріжджів (20г живих, сирих)
1 ст. л. цукру

Тісто:
🎃 160г гарбузового пюре (заздалегідь ріжу гарбуз шматочками і запікаю до м’якості при 180°С, потім блендером пюрирую)
1 ст. л. цукру
1 ч. л. без верху солі
50г розтопленого вершкового масла
300г борошна (+50 г борошна для підсипання)

Начинка:
50г вершкового масла кімнатної температури
60г цукру
1-1,5 ч. л. кориці
Можна щіпку мускатного горіха

Глазур:
50г вершкового масла
25г цукру
1,5 ст. л. не жирних вершків (замінила молоком)
80г цукрової пудри

Осінній гарбузовий пиріг з глазур’ю покроковий рецепт

1. Опара:
Все це змішати, накрити рушником і залишити в теплі на 15 хвилин до появи “шапочки”.

2. Тісто:
Додати в опару гарбузове пюре, цукор, сіль, масло. Розмішати. Потім просіяти борошно, розмішати до однорідності – тісто буде в’язким, липковатым. Накрити плівкою і залишити на годину в тепле.

3. Начинка:
тісто Обім’яти, обсипати борошном, розкотити на посипаному борошном столі у великий пласт товщиною близько 3 мм Зверху намазати масло, присипати цукром, корицею.
Розрізати тісто уздовж на 4 широкі смуги, покласти їх стопкою одну на іншу. Розрізати на квадрати (у мене 8).

4. Згинати квадрати книжкою і укладати в змащену форму для випічки (у мене прямокутна 27×18, можна трохи більше, можна круглу 23 см в діаметрі). Залишити для підйому на 40 хвилин. Включити духовку на 180°С. Випікати в розігрітій духовці близько 40 хв. Якщо горить верх, накрити фольгой.

5. Глазур:
Нагріти на вогні масло, цукор і вершки, помішувати до розчинення. Потім додати пудру і розмішати. Зняти з вогню й у гарячому вигляді залити пиріг. Можна наслаждаться.

Відео рецепт 👇