Домашній ягідний зефір з брусниці з агаром

Як зробити смачний Домашній ягідний зефір з брусниці з агаром рецепт простий.

Інгредієнти

У чашу:
125г пюре брусниці
80 цукру
1 білок С1 (30-35г)

Сироп:
7г агару
140г води
220г цукру

Домашній ягідний зефір з брусниці з агаром покроковий рецепт

1. Брусницю промити, видалити гілочки (якщо є), проварити в сотейнику на плиті 10-15 хвилин, пробити блендером, остудити до кімнатної температури – пюре готове. У чашу для збивання скласти всі інгредієнти і почати збивати на середній швидкості, поступово збільшуючи до максимальної. Збиваємо інтенсивно до появи чітких піків. ⠀
2. В сотейнику з’єднати воду, агар -агар, цукор і починаємо варити сироп. Як тільки сироп закипів, зменшуємо потужність плити на середнє значення і при постійному помішуванні варимо сироп до «ниточки». ⠀ На середній швидкості міксера обережно середньої струменем влийте сироп в пюре по стінці чаші, щоб сироп не потрапив на віночки. ⠀
3. Як тільки весь сироп влили включаємо швидкість міксера на максимальну і збивайте ще секунд 30, або хвилину. Потім дуже швидко лопаткою перекладіть всю масу в кондитерський мішок з насадкою, закрутіть хвостик у мішка і відсаджуємо красиві завитки. ⠀
4. Після того, як ви відсадили весь зефір, залишаємо його сохнути (стабілізуватися) на 12-24 години, залежить від вологості у вашому приміщенні. Після стабілізації з’єднуємо 2 половинки зефіру між собою і посипаємо цукровою пудрой.