Домашній зефір ванільний з маком простий рецепт.
Інгредієнти
у діжу:
Яблучне пюре 125гр
Цукор 80гр
Ванільний цукор 20гр
Білок 33гр
в сотейник:
100гр води
7g агару
130гр цукру
50гр інвертного сиропу [нічим не замінюємо]
50гр маку в готову масу (мак замочувати не потрібно)
Домашній зефір ванільний з маком покроковий рецепт
1. Масу збити до щільного піку. Варимо Сироп до тонкої безперервної ниточки. У масу вливаємо сироп [тонкою цівкою] і збиваємо масу не довше 15-ти секунд.
2. Готову масу перемішуємо лопаткою і перекладаємо в кондитерський мішок. Відсаджуємо зефір. Даємо йому дозріти від 24 до 48 часов.
3. НЕ ПЛУТАЙТЕ СЛОВО СТАБІЛІЗАЦІЯ І ДОЗРІВАННЯ Склеюємо половинки між собою і обвалюємо в цукровій пудрі. Зберігаємо зефір в герметичному контейнері (при кімнатній температурі)
Відео рецепт 👇