Домашня аджика з болгарського перцю, томатів і часнику на зиму простий рецепт. Я взяла його у моєї мами, а вона у моєї бабусі (татової мами).
Інгредієнти
КБЖУ на 100 г 27/1/0,2/5
Помідори – 5 кг
Болгарський перець – 1 кг
Часник – 300 г
Гострий перець – 4 стручка(або за смаком)
Сіль – 6 ст. л
Оцет 9% – 250 мл
Домашня аджика з болгарського перцю, томатів і часнику на зиму покроковий рецепт
1. Помідори, перець і часник подрібнити в чаші блендера або через м’ясорубку. Скласти все в миску або каструлю, де будете варити аджику. Додати сіль і уксус.
2. За бажанням можна додати трохи цукру. Я іноді додаю, коли помідори занадто кислі, в цей раз не добавляла.
3. Поставити на вогонь і варити після закипання 40 хвилин. Гарячої розлити по стерилізованим банкам і закатати!
Відео рецепт 👇