Домашня аджика з помідорів, перцю, часнику і оцту на зиму

Домашня аджика з помідорів, перцю, часнику і оцту на зиму в банках в домашніх умовах простий рецепт. Я тепер так рідко в стрічці з’являюся, що вже відчуваю себе немов прогульщицей в школі. Але совість не дає мені спокою і так голосно стукає з того боку, що я більше не можу прикидатися глухою) Тому выкатывайте свої помідори на кухню, будемо варити аджику. З домашньої і смачною аджикою в компанію до шашлычкам або просто до смаженого м’яса не зрівняється ніякий магазинний томатний соус.

Інгредієнти

✔️2 кг помідорів
✔️0,5 кг солодкого перцю
✔️0,5 кг. моркви
✔️0,5 кг. яблук
✔️Гіркий перець за смаком (я кладу підлогу.стручка, а можна і 2-3, якщо любите гостреньку) ну і від гостроти перцю, звичайно, залежить кількість
✔️200 гр.часнику
✔️1 склянка цукру
✔️0,25 склянки солі
✔️1 стакан рослинного масла
✔️0,5 склянки оцту (я використовую яблучний)

Домашня аджика з помідорів, перцю, часнику і оцту на зиму покроковий рецепт

1. Помідори, перець, морква, яблука очистити і прокрутити через м’ясорубку (я блендерю). Проварити при слабкому кипінні 1 годину. Періодично згадуйте про чарівне зілля і помешивайте.
2. Додати часник пропустити через часникодавку/натерти на дрібній тертці), масло, сіль, цукор, оцет. Я ще додаю ароматні спеції (хмелі-сунелі/ уцхо-сунелі, коріандр, горіхову сіль, сушені або свіжі трави). .
3. Мені дуже подобається такий пряний смак і аромат, якщо не любите, не кладіть. Перемішати, проварити ще 10 хвилин. *мама у мене робить трохи по-другому.
4. Змішує відразу все і варить 3 години. Оцет не додає, завжди все гаразд, добре зберігається. Розлити по стерилізованим банкам і закатать