Домашня баклажановая ікра на зиму дуже смачна простий рецепт.
Інгредієнти
Баклажани-7 кг(це одна порція)
Болгарський червоний перець-3кг.
Стиглі помідори -2 кг
Лук – 1-1,5 кг
Гострий перець(я поклала 10 штук) а так 7-8 штук.
Масло рослинне – 700-800 гр.
Томатна паста – 3-4 їдальні ложки.
Сіль-за смаком.
Домашня баклажановая ікра на зиму дуже смачна покроковий рецепт
1. Всі овочі, крім цибулі смажимо на вогнищі. Очищаємо від шкірки і окремо пропускаємо через м’ясорубку. На добре розігріту олію додати пропущений через м’ясорубку лук.
2. Смажимо до золотистого кольору. Додаємо болгарський перець, потім через 20 хвилин додаємо помідори. Далі томатну пасту розбавляємо водою (500 гр води) і додаємо слідом за помидорами.
3. Варимо ще 20 хвилин додаємо баклажани, потім постійно перемішуючи варимо на маленькому вогні до готовности.
4. Додаємо сіль. Наповнюємо баночки і стерилізуємо хвилин 30. Замість багаття можна використовувати духовку.
Відео рецепт 👇