Як смачно зробити домашню бастурму з яловичини по вірменськи простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко.
Інгредієнти
для 2 шт БАСТУРМИ
⠀
✅Яловичина (м’якоті) 2 кг
✅Сіль велика 1 кг
✅Чаман / пажитник 4 ст. л
✅Паприка 2 ст. л
✅Чорний мелений перець 1 ч. л
✅Часник сухий 1 ст. л
✅Коріандр 1 ч. л
✅Вода 200-250 +-мл (тепла )
⠀
Спосіб приготування (процес приготування займе від 10 до 14 днів) залежить від розміру м’яса
Домашня бастурма з яловичини по вірменськи покроковий рецепт
1. Спочатку гарненько чистимо м’ясо, прибираємо прожилки і все, що не потрібно. У ємності солимо з усіх боків, закриваємо плівкою і ставимо в холодне місце(холодильник) на двоє суток.
2. Потім дістаємо м’ясо, гарненько промиваємо під холодною, проточною водою, высушим паперовим рушником, загортаємо марлею або кухонним рушником, зверху ставимо вантаж і знову залишаємо на двоє суток.
3. Далі з допомогою голки робимо петлю, вішаємо прохолодному місці (головне щоб не було протягу👆) десь 7-10 днів (залежить від розміру м’яса).
4. Як тільки бачимо, що м’ясо повністю готове, змішуємо всі сухі інгредієнти і воду, акуратно змащуємо на м’ясо і знову відправляємо в те ж місце сушитися на 3-4 добу (теж залежить від розміру м’яса 😊).
5. Готову БАСТУРМУ краще прибирати в пергаменті в холодильник! Ось і всі мої друзі, Вірменська бомба 💥 готова ! 🤣
Відео рецепт 👇