КАРАМЕЛЬ З РІЗНИМИ СМАКАМИ. Домашня чорносмородиновий карамель з чорною смородиною простий рецепт.Немає нічого краще десерту з карамеллю, кажу це вам як завзятий ласун, кожному фрукту завжди віддає перевагу пироженку, але тільки уявіть, як можна урізноманітнити десерти підмінивши звичайну карамель на ягідну, фруктову або горіхову…
⠀
Готується подібна карамель нітрохи не складніше звичної, досить лише частину вершків замінити на фруктове/ягідне пюре або додати горіхову пасту. Невелика складність полягає в тому, що потрібно правильно визначити ту саму частину вершків, якій можна поступитися, адже баланс між рідиною, жиром і цукром дотримати потрібно буде обов’язково. Якщо ви вирішите експериментувати, просто пам’ятайте це, ну а я поділюся з вами двома рецептами такої незвичайної карамелі:
⠀
Готується подібна карамель нітрохи не складніше звичної, досить лише частину вершків замінити на фруктове/ягідне пюре або додати горіхову пасту. Невелика складність полягає в тому, що потрібно правильно визначити ту саму частину вершків, якій можна поступитися, адже баланс між рідиною, жиром і цукром дотримати потрібно буде обов’язково. Якщо ви вирішите експериментувати, просто пам’ятайте це, ну а я поділюся з вами двома рецептами такої незвичайної карамелі:
Інгредієнти
Карамель Чорносмородиновий
Вершки 33% – 60 гр.
Цукор – 80 гр.
Пюре чорної смородини – 25 гр.
Масло 82,5% – 17 гр.
Карамель «Піна-колада»
Вершки 33% – 30 гр.
Кокосове молоко 17-19% (aroy d) – 30 гр.
Цукор – 80 гр.
Пюре Піна-Колада – 25 гр.
Масло 82,5% – 15 гр.
Домашня чорносмородиновий карамель з чорною смородиною покроковий рецепт
1. Розтопити цукор в сотейнику з товстим дном, при необхідності іноді знімаючи її з вогню (якщо починає підгоряти). Коли 50% цукру розтопиться, можна зрушувати силіконової лопаткою розтоплений цукор до країв, а нерастопленный – до центру. Додати ягідне пюре в вершки і довести до закипания.
2. В розплавлений гарячий цукор, не вимикаючи вогонь, додати суміш вершків і пюре, тонкою цівкою або невеликими порціями, активно перемішуючи. Йтиме сильний пар, робіть це обережно, щоб не обпектися. Трохи уварити карамель, тим самим змінюючи бажану густоту.
3. Я тримаю на вогні 30 секунд, після того як суміш вже змішалася, але постійно перемішую. Зняти з вогню і, перемішуючи суміш, додати вершкове масло. Перемішати до однорідності і стабілізувати в холоді 6-8 часов.
4. Карамель «Піна-колада».
Ця карамель готується за таким же принципом, але вершки об’єднуються не тільки з пюре, а ще й з кокосовим молоком.
Ця карамель готується за таким же принципом, але вершки об’єднуються не тільки з пюре, а ще й з кокосовим молоком.
Відео рецепт 👇