Лимонний кекс з журавлиною

Ідеальне рішення для швидкої вкусняшки на вихідні 😍 Кекс виходить ніжним, ароматним і дууже смачним! Як зробити лимонний кекс з журавлиною рецепт простий в духовці.

Інгредієнти

на прямокутну форму 20х9см:

Цукор 125гр
Яйця 110гр (2шт С1)
Вершки 33% 75гр @chudozero
Борошно 140гр
Рідке сл. масло 30гр
Сир «Маскарпоне» 25гр
Розпушувач 4г
Журавлина сушена 40-60гр
Цедра від 1 великого лимона
Сіль щіпка

Лимонний кекс з журавлиною покроковий рецепт

1. Лимонну цедру змішати з цукром, додати яйця, сіль і теплі вершки, теплий сир «Маскарпоне». Додати просіяне борошно і розпушувач. Масло нагріти до 45 градусів і влити в масу. Залити у форму, додати клюкву.

2. Випікати при 160 градусах близько 45-55 хвилин. ⠀ Тріщина посередині це НОРМАЛЬНО для кексу 👌🏻 ⠀ Щоб журавлина сильно не осіла на дно, попередньо припудріть її борошном. ⠀

3. Прикраса за бажанням – швейцарська меренга або просто цукрова пудра. Для цього кексу мені більше подобається другий варіант. ⠀ Глазур «гурме» з шоколадом і горішками не дуже підходить для цього легкого кексу, занадто перебиваємо вкус.

Відео рецепт 👇