Як зробити смачну Домашню пахлаву з волоськими горіхами, медом, цукром і тестом філо рецепт простий в духовці. Скажу чесно, ніколи не любила пахлаву в Туреччині. Хоча знаю, що багато хто (в тому числі і мій чоловік) обожнюють турецькі солодощі, потопаючі в меду. Але саме цей чвах-чвах мені ніколи не подобався))
⠀
ДОМАШНЯ ПАХЛАВА з тіста філо, це зовсім інша історія, вона звичайно з мільйоном калорій, але неможливо смачних! ☕️ Все життя я була впевнена, що ПАХЛАВА робиться нереально складно, але як виявилося (після мого першого досвіду) в її приготуванні немає нічого страшного.
⠀
Ловіть довгоочікуваний рецепт, але не лякайтеся опису промазування маслом листів філо, це тільки здається, що неможливо довгий заняття, трохи доведеться заморочити, але зате результат вас порадує!
⠀
ДОМАШНЯ ПАХЛАВА з тіста філо, це зовсім інша історія, вона звичайно з мільйоном калорій, але неможливо смачних! ☕️ Все життя я була впевнена, що ПАХЛАВА робиться нереально складно, але як виявилося (після мого першого досвіду) в її приготуванні немає нічого страшного.
⠀
Ловіть довгоочікуваний рецепт, але не лякайтеся опису промазування маслом листів філо, це тільки здається, що неможливо довгий заняття, трохи доведеться заморочити, але зате результат вас порадує!
Інгредієнти
250 гр тесту філо ( 1 упаковка)
100 гр вершкового масла
150 гр волоських горіхів
100 гр цукру
100 гр меду
30 мл води
Домашня пахлава з волоськими горіхами, медом і тестом філо покроковий рецепт
1. Розморожуємо тісто філо згідно інструкції на упаковці, а горіхи подрібнюємо за допомогою блендера в крихту (а можете залишити трохи цілих горішків для прикраси) вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці або на водяній бане.
2. Листи розмороженого тесту філо акуратно розгортаємо і розрізаємо так, щоб вони зручно лягали в форму для запікання (у нас безвідходне виробництво, тому обрізки теж підуть у діло – їх можна буде викладати в середину пахлави)
3. Викладаємо перший лист тіста на дно форми і промазуємо вершковим маслом, потім накриваємо другим листом – знову промазуємо. Теж саме робимо з треті листом і на кожен третій лист викладаємо шар мелених орехов.
4. Далі викладаємо лист тіста на горіхи і продовжуємо збірку нашої пахлави до тих пір, поки не закінчиться тісто, масло і горіхи. Останні три листа залишаємо без начинки, тільки промазуємо маслом.