Домашня піца з сиром моцарелла і томатним соусом пасату

Хрустка швидка піца для літа: не гріємо духовку – відправляємо прямо в холодну! Домашня піца з сиром моцарелла і томатним соусом пасату простий рецепт в духовці газової. Отримуємо супер результат! У моїй духовці Бош є режим «Піца». Багато разів я пробувала пекти на цьому режимі – результат був провальний 🤬. Піца як камінь.
Адже старт у холодній духовці! «Але ж має ж це як-то працювати? думала я – раз цей режим зробили!» Я стала експериментувати з класичною рецептурою піци, багато разів виходив камінь😪 замість піци. Нарешті, я знайшла оптимум! І перевірила його в газовій духовці. ⠀ Ділюся з вами чудовим рецептом – зберігайте і печіть влітку.

Інгредієнти

Рецепт на 1 піцу на 1 деко:

150 г борошна в/с або для піци
100 г залишків пшеничного закваски -100% гідратації (Якщо у вас немає залишків закваски, візьміть замість неї 50 г борошна вс і 50 г теплої води, смак буде страждати, але все одно буде краще, ніж в ДоДо піца!)
20 г свіжих дріжджів
від 90 м і більше теплої води- 30-35С
4 г солі
5 г цукру
5 г оливкової олії

Начинка:
пасату -100 р
моцарелла і російський сир-160 р
сало копчене – 20 г

Домашня піца з сиром моцарелла і томатним соусом пасату покроковий рецепт

1. Масло ростить. для змащення противеня і бортиків піци, манка. ⠀ Метод: Змішати все і замісити вологе тісто до гладкості. Чим більше води дозволяє влити ваше майстерність в тісто – тим ніжніше буде піца!

2. Тісто має бути м’яким. Зробите щільне тісто – піца буде як камінь. ⠀ Вимішане тісто підкрутити в кулю. Помістити на тарілку, посипану манкою, присипати сверху.
3. Приплюснути, накрити великий мискою. ⠀ Відпочинок тесту -20 -30 хвилин. Тісто добре зросте. Деко змастити олією. Розтягнути піцу на олії на противені. Покласти вашу улюблену начинку.

4. Начинка: Бортики піци посипати манкою і добре полити оливковою олією. Це важливо! Поставити в ХОЛОДНУ духовку(це теж важливо!) Включити духовку на 200-220С -випікати 20-30 хвилин до улюбленої скоринки. З’їсти гарячого!

Відео рецепт 👇