Домашня самса з фаршем з листкового тіста простий рецепт!
Інгредієнти
для тесту:
– борошно 500 г
– тепла вода 240 мл
– сіль 1 г/л
– вершкове масло 150 г
Начинка:
– яловичий фарш – 700-800 р
– 350 г цибуля ріпчаста
– сіль і перець
– змастити жовтком
– суміш кунжуту
Домашня самса з фаршем з листкового тіста покроковий рецепт
1. До борошна додаємо сіль, яйце, воду і замішуємо тісто. Даємо йому трохи відпочити (15 хвилин), потім ділимо на 2 частини і розгортаємо в тонкий пласт. Перший пласт тіста посипаємо борошном (щоб не злипнувся), згортаємо і відкладаємо в сторонку.
2. Розкачуємо другий пласт тіста, зверху поливаємо розтопленим вершковим маслом, потім на це ж тісто викладає перше тісто, зверху знову поливаємо олією і щільно згортаємо в рулет, потім перекладаємо в миску і убраем в холодильник на 30-40 минут.
3. У фарш додаємо цибулю, сіль і перець. Все гарненько змішати. Начинка готова. Витягуємо тісто з холодильника. Нарізаємо на невеликі шматочки (у мене вийшло 20 штук), кожен розкачуємо, в центр кладемо фарш і збираємо у формі треугольника.
4. Викладаємо на пергаментний папір кіскою вниз, зверху змащуємо жовтком, далі посипаємо кунжутом і відправляємо в духовку при t 200° на 30 хв. У вашій духовці час може піде більше/менше в залежності від духовки. Як самса підрум’яниться можна витягувати. Всім приємного аппетита.
Відео рецепт 👇