Домашня самса з тіста з мясом баранини в духовці

Домашня самса з тіста з м’ясом баранини в духовці простий рецепт. Ця самса ВИЙДЕ у кожної господині! Обіцяю!!! Головне-уважно дивіться, читайте і робіть так само! Знаєте мені навіть дівчатка з Узбекистану пишуть що у мене вийшло все так, як повинно бути!

Інгредієнти

Начинка:
М’ясо баранини з жиром 500 гр
Цибуля 500 гр
Сіль, чорний перець, зіра

Тісто:
Яйце 1 шт
Масло вершкове розтоплене 50 гр
Сіль
Окріп 1 склянку (стакан 200 гр з тонкими стінками який, не гранчастий)
Борошно 4 склянки (такий же як з водою)

Мастило:
Масло вершкове, розм’якшене до стану “сметана” 150 гр

Домашня самса з тіста з м’ясом баранини в духовці покроковий рецепт

1. Начинка: Тут ми спочатку маринуємо Цибулю. Нарізаємо його дрібною соломкою, присаливаем, чорний перець додаємо сіль і зіру і залишаємо до тих пір, поки не нарубим м’ясо ножем! М’ясо рубаємо ножем до стану фаршу (так так, не крутимо через м’ясорубку, не режим кубиків, а рубіс на дошці гострим ножем до стану фаршу, це не швидше ніж здається і не так складно) 🙏🏼 Додаємо м’ясо до цибулі, перемішуємо і ставимо в холодильник на ніч мариноваться.
2. Тісто: Яйце збити з сіллю, додати рідке вершкове масло, перемішати, додати окріп і швидко перемішати. Порційно всипаємо борошно і перемішуємо виделкою, поки не стане важко заважати виделкою! Коли додамо все борошно тісто треба замісити рукою протягом 2х хвилин, не місці довго, просто зберіть все тісто в однорідний шар.
3. Залишимо тісто на 30-40 хвилин Після закінчення часу ділимо тісто на 3 частини і розгортаємо його НА КРОХМАЛІ, САМЕ НА КРОХМАЛІ!!! НЕ МІНЯЙТЕ НА БОРОШНО, ІНАКШЕ ЗАБ’ЄТЕ ТІСТО БОРОШНОМ І НЕ ВИЙДУТЬ НУЖНЫН ШАРИ! Розкачуємо 1 частина тесту на крохмалі до товщини “папір” і змащуємо маслом, скручуємо в щільний рулет, прибираємо в холодильник. Розкачуємо другу і третю частину тіста, змащуємо маслом і кожну накручуємо на попередній рулет.
4. У нас вийшов товстий рулет, розрізаємо його на боченки 1.5-2 см завтовшки і прибираємо в холодильник, що б масло застигло. ⚠️РОЗКАЧУЄМО НА КРОХМАЛІ (крохмаль не дасть склеїться верствам, вийде ідеально 🙏🏼) Дістаємо по 3-4 бочечки і розгортаємо їх як показано на відео (край тесту я трохи про деляю і кладу зверху на зріз), формуємо самсу. Змащуємо жовтком з молоком і посипаємо кунжутом Випікаємо при температурі 180°C 30-35 минут.