Як смачно зробити свиняча грудинка в цибулинні в домашніх умовах простий покроковий рецепт швидко.
Інгредієнти
– грудинка свиняча без кісток
– цибулиння бажано побільше
– часник велика головка
– перець горошком близько 10 шт.
– лавровий лист 2-3 шт.
– перець мелений (у мене суміш 4 перцю)
Розсіл:
– на 1 л води. 100 гр. великої кам’яної солі
Домашня свиняча грудинка в цибулинні покроковий рецепт
1. Цибульне лушпиння замочуємо в холодній воді, добре промиваємо і зливаємо воду. 👆Якщо у вас немає цибулиння, можна купити 2 кг цибулі і очистити його. Цибуля скласти в пакет, прибрати в холодильник і використовувати в міру необхідності. Грудинку нарізаємо на шматки шириною 3-4 см.
2. У каструлю кладемо половину цибулиння. Викладаємо шматки грудинки, додаємо перець і лавровий лист. Зверху прикривають другим шаром лушпиння. В окропі розчиняємо сіль і вливаємо розсіл в каструлю. Доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь і варимо 20 минут.
3. Знімаємо з вогню, даємо повністю охолонути, прибираємо на холод мінімум на ніч, але можна і на пару днів. Виймаємо грудинку з розсолу і обсушиваем.
4. Натираємо пропущеним через прес часником і меленим перцем. Зручно робити це в глибокій мисці. Перекладаємо грудинку в пакети і зберігаємо в морозилці до использования.