Як посолити червону рибу в домашніх умовах

Як зробити посолити червону рибу в домашніх умовах рецепт простий. Простіше простого! І набагато смачніше малосольної риби з супермаркету, не кажучи вже про додані консерванти в складі. А якщо ще порахувати економію.. ну, наприклад, середня вартість малосольною форелі за 200г ~ 400р. Виходить за 1 кг такої риби ми заплатимо ~ 2000р!

Інгредієнти

філе червоної риби – 500г
сіль середнього помелу – 2 ст. л з гіркою
лимонний сік – 1 ст. л
перець горошком за бажанням

Як посолити червону рибу в домашніх умовах покроковий рецепт

1. 1. Розморожену рибу помити і просушити паперовим рушником
2. На дно контейнера посипати 1ст.л солі і викласти зверху рибу
3. Рибу обмазати оливковою олією, щоб верхній шар не горів від солі
4. Посипати рибу 1ст.л солі і добре розподілити по всій поверхні
5. Закрити кришкою і прибрати в холодильник на добу
6. Через добу злити рідину від риби. Полити лимонним соком і залишити рибу підсушитися на відкритому повітрі протягом години.
7. Загорнути рибу в пергамент і прибрати в холодильник.
2. ‼️На замітку:
– Рибу перед засолом потрібно заморожувати, щоб вбити паразитів.
– Сіль потрібно брати середнього або великого помелу, т. до занадто дрібні кристалики зневоднюють її.
– вибирайте Посуд скляний або з якісного пластика. В металевої посуді риба може придбати характерний присмак металла.

Відео рецепт 👇