Як зробити смачне Домашнє айвове варення часточками рецепт простий.
Інгредієнти
2гк айви (вага очищеної від айви серцевин і шкірки)
2кг цукру
За бажанням лимони і волоські горіхи
Домашнє айвове варення часточками покроковий рецепт
1. Айву очистити від шкірки і серцевин, нарізати на невеликі часточки, у сотейник влити 2 л води, додати шкірку від айви, дати закипіти, вкласти часточки айви, знову дати закипіти і варити 3-5 хвилин. Якщо айва м’яких сортів, варить 3 хвилини. Після часточки айви викладаємо в холодну воду, зливаємо в друшлаг, беремо відвар, в якому варилась.
2. Шкірку і часточки айви, проціджуємо і відміряємо 500 мл. Виливаємо в сотейник, далі засипаємо цукор, перемішуємо до розчинення цукру, закладаємо часточки айви, даємо закипіти й варимо 10 хвилин. Вимикаємо вогонь, даємо охолонути протягом 6 часов.
3. Після знову даємо закипіти й варимо ще 10 хвилин. Часточки айви мають стати напівпрозорими. Якщо ви хочете додати часточки лимона і волоські горіхи, додайте за 5 хвилин до готовності. Розливаємо по банках, даємо повністю охолонути і ставимо в прохолодне місце!
Відео рецепт 👇