Як потопаешь, так і полопаешь. Пам’ятаєте, як я попрацювала у минулому місяці? Запрацювала цілий кабачок))) Домашнє кабачкове варення з лимоном і апельсином на зиму простий рецепт. А якщо серйозно, то це був гостинець від нашого бухгалтера – вона привезла його зі своєї дачі. А я дбайливо зберігала його досі, руки у мене до нього ніяк не доходили.
⠀
І ось час розправи прийшов, порубила я його на бурштинові камінчики 🧡 Напевно, ви всі вже здогадалися, що я приготувала з цього кабачка дуже СМАЧНЕ І НЕЙМОВІРНО АРОМАТНЕ ВАРЕННЯ З АПЕЛЬСИНАМИ🍊 І ЛИМОНАМИ🍋. І напевно у багатьох з вас ще залишилися такі ж, нудьгуючі кабачки-велетні, які чекають своєї години. А значить, саме час поділитися рецептом.
⠀
І ось час розправи прийшов, порубила я його на бурштинові камінчики 🧡 Напевно, ви всі вже здогадалися, що я приготувала з цього кабачка дуже СМАЧНЕ І НЕЙМОВІРНО АРОМАТНЕ ВАРЕННЯ З АПЕЛЬСИНАМИ🍊 І ЛИМОНАМИ🍋. І напевно у багатьох з вас ще залишилися такі ж, нудьгуючі кабачки-велетні, які чекають своєї години. А значить, саме час поділитися рецептом.
Інгредієнти
🔸1, 5 кг кабачка;
🔸1, 5 кг цитрусових (3шт.апельсина і 3шт.лимона);
🔸2, 5 кг. цукру;
🔸лимонна кислота на кінчику ножа.
Домашнє кабачкове варення з лимоном і апельсином на зиму покроковий рецепт
1. Кабачок я почистила від насіння і шкірки, нарізала дрібним кубиком. Лимони і апельсини помила, видалила кісточки і порізала також кубиками, не знімаючи шкірку. Пересыпала все це пишність цукром і залишила на 5-10 годин, щоб виділився сок.
2. Потім поставила на вогонь, довела до кипіння і відставила вбік остигати до повного охолодження. Потім знову довела до кипіння, дала покипіти 3 хвилини і знову відставила охлаждаться.
3. А потім ще раз повторила процес, але вже з додаванням лимонної кислоти. Після цього я розлила кипляче варення по стерильним банкам і закатала стерильними крышками.