Варення джем з помідорів на зиму з цукром

Як зробити Варення джем з помідорів на зиму з цукром рецепт простий у банках. Джем з томатів❤️🍅 Зовсім недавно спробувала це диво, і відразу ж закохалася. Дуже незвично – пряно і солодко, ароматно! Ідеально поєднується з пармезаном, іншими витриманими і пліснявими сирами, та й просто на гренку намазати дуже смачно❤️ Всім пробувати, а на черзі цибулевий мармелад 🧅

Інгредієнти

🍅 близько 1 кг помідорів різних сортів;
2 великих зубчики часнику, шматочок імбиру;
400 г коричневого цукру;
3 г пектину;
25 мл рисового оцту;
велика морська сіль за смаком;

Варення джем з помідорів на зиму з цукром покроковий рецепт

1. Помідори порізати кубиками, якщо шкірка у помідорів дуже товста – зніміть її; Поріжте часник пластинами, імбир натріть; Цукор змішати в мисці з пектином.
2. В дуже добре розігріту сковороду викласти помідори з часником і імбиром і зверху засипати цукром з пектином. Не перемішуйте, поки не виділиться влага.
3. Коли весь цукор розчиниться, влийте рисовий оцет і прокип’ятіть на сильному вогні протягом 10 хвилин. Волога буде активно випаровуватися, а джем буде густіти. Коли джем вже перестане сильно вирувати, і буде злегка кипіти, всипте морську соль.