Домашнє варення з полуниці з цілими ягодами на зиму

Варення з полуниці «3 хвилини» простий рецепт. Мабуть це найкращий, швидкий і простий рецепт полуничного варення. Як зварити варення з полуниці з цілими ягодами на зиму. Полуниця залишається цілою, не перевареної. І колір залишається насиченим.

Інгредієнти

Полуниця 2 кг⠀
Цукор 1,4 кг (якщо любите якнайсолодше робіть 1:1, я не люблю нудотно-солодке).⠀
Лимонний сік 1 ст. л. (Можна без)⠀

Полуницю потрібно вибирати не м’ятий, цілу, бажано не велику. (Не дуже хороша, у мене ідеї на джем). ⠀

Домашнє варення з полуниці з цілими ягодами на зиму покроковий рецепт

1. Полуницю промити холодною водою, обрізати хвостики. Укласти або в каструлю з товстим дном, або в емальований широкий таз. (В тазику робила моя: бабуся, мама, так я роблю).⠀ Засипати цукром. Не заважати! Не м’яти! Дати постояти 2-3 години. (Я кладу полуницю пересипаю цукром, потім ще полуницю, цукор т. д.).⠀
2. Поставити на середній вогонь, цукор почне танути, заважати акуратно з низу вверх (не пошкоджуючи полуницю), силіконової лопаткою або дерев’яною ложкою. Допомагаючи цукру танути, полуниця швидко дасть сік. ⠀ Довести до кипіння, як тільки суміш почне закипати (з’являться перші бульбочки) виключити. Не варити. ⠀
3. Дати добре охолонути, 6-8 годин. (Якщо є можливість то, періодично занурювати полуницю в сироп, як би занурюючи її).⠀ Знову довести до кипіння, як тільки почне закипати, відразу вимкнути. І так 3-4 рази. (Я роблю 3 рази, так як у мене полуниця дрібна). ⠀
4. В останній раз додати лимонний сік (за бажанням, можна не додавати). Як тільки закипить, вимкнути і розлити по банках. ⠀