Дріжджова піца з сиром сулугуні, адигейський і кетчупом

Смачне тісто для піци і начинка з сулугуні та адигейського сиру. Це тісто я робила і з сухими дріжджами, і зі свіжими – зі свіжими мені сподобалося більше. Дріжджова піца з сиром сулугуні, адигейський і кетчупом простий рецепт.
Звичайно, на результат впливають і інші інгредієнти, але тут вони прості, хіба що борошно має найбільше значення. А начинка для мене – завжди імпровізація. Піца ж так і задумувалася: що є в холодильнику, то і кладемо 🙂 В цей раз у мене залишився сир для хачапурі. Додала кетчуп, свіжі томати і зелена цибуля – вийшло дуже смачно!

Інгредієнти

(На 4 піца на тонкому тесті діаметром ~28 см)

ТІСТО
Вода – 320 мл
Дріжджі свіжі – 18 р
Цукор – 1 ст. л.
Борошно пшеничне – 520 р
Сіль – 3/4 ч. л.
Оливкова олія – 2 ст. л. + для змащування миски

НАЧИНКА
Сулугуні – 500 г
Адигейський сир – 100 г
Сметана – 1 ст. л.
Кетчуп – 4-6 ст. л.
Помідори середнього розміру – 6 шт.
Зелена цибуля – за смаком

Дріжджова піца з сиром сулугуні, адигейський і кетчупом покроковий рецепт

1. Для опари підігріти воду до 36-38С (пальцю буде трохи тепло). Налити воду у велику миску, додати дріжджі, цукор і 1 ст. л. борошна. Перемішати віночком до з’єднання компонентів і залишити в теплому місці на 15-20 хвилин. Просіяти в іншу миску борошно з сіллю. Додати в миску з опарою масло і третину борошна, акуратно перемешать.
2. Поступово додаючи борошно, замісити м’яке тісто. Вимісити руками або міксером до гладкого, еластичного стану протягом 10-15 хвилин. Змастити маслом велику миску, викласти в неї тісто, накрити чистим рушником і залишити в теплому місці на 1-1,5 ч.
3. Тісто має збільшитися в об’ємі в 2 рази. Натерти сир на крупній тертці, додати сметану і перемішати. Помідори нарізати скибочками, цибулю – дрібно. Розігріти духовку разом з листом до 200С. Викласти тісто на припыленную борошном поверхню, злегка обім’яти і розділити на 2 (для піца на товстому тісті) або 4 (на тонкому) части.
4. Викласти одну частину тіста на папір або килимок для випічки, розкачати в круг. Інші накрити рушником, щоб не заветрились. Наколоти поверхню тіста виделкою, змастити кетчупом, викласти шматочки помідорів, посипати зеленою цибулею і сирною сумішшю. Викласти піцу на гарячий деко разом з папером або килимком і випікати ~15 хвилин до готовности.