Дріжджові Булочки для бургерів в домашніх умовах як в макдональдсі простий рецепт.
Інгредієнти
На 12 булочок знадобиться:
– вода 200 мл
– молоко 4 ст. ложки
– цукор 2 ст. ложки 50 гр.
– сіль 1 ч. ложка 5 гр.
– живі дріжджі 20 гр. або сухі 7 гр.
– масло вершкове 40 гр.
– борошно 1 сорту 400 гр.
Дріжджові Булочки для бургерів в домашніх умовах покроковий рецепт
1. В гарячу воду додаємо цукор і молоко, перемішуємо. Як тільки суміш охолоне до теплого стану, додаємо дріжджі. Прикриваємо миску і даємо дріжджам запениться 15 хвилин. У кілька прийомів всипаємо борошно, змішану з сіллю, і заважаємо тісто спочатку лопаткою, потім руками 🙌
2. Разом з останньою порцією борошна додаємо м’яке масло і ретельно вмішуємо його в тісто. Через кілька хвилин замішування масло повністю вбереться, тісто стане гладким і пружним. Накриваємо миску і залишаємо в теплі на 1 годину. Потім тісто обминаем.
3. Викладаємо на робочу поверхню, змащену маслом. Ділимо тісто на 12 рівних шматочків – у мене вийшло вагою приблизно по 61 гр 😄 Формуємо з шматочків кульки. Розкачуємо до товщини близько 7 мм і перекладаємо на деко. (Вийде 2 дека по 6 шт.)
4. Накриваємо плівкою, даємо постояти 20 хвилин. Змащуємо теплим молоком і посипаємо кунжутом. Ставимо в розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо приблизно 20 хвилин, орієнтуючись на колір булочок. Булочки дуже смачні. Не обов’язково робити бургери, можна їсти замість хліба 🤗