Хліб лаваш Матнакаш вірменський в домашніх умовах

Як зробити Хліб лаваш Матнакаш вірменський в домашніх умовах простий рецепт домашній. Вірменський хліб, один з самих смачних і простих !!!

Інгредієнти

400гр борошна +/-)
1ст л без гірки (цукру)
1ст л без гірки (солі)
Дріжджі 10гр
Вода тепла 350 мл +/-
Олія соняшникова 50 мл у тісто
10гр масла для замісу )

Хліб лаваш Матнакаш вірменський в домашніх умовах покроковий рецепт

1. Замішуємо м’яке злегка рідкувате, трохи липке тісто ! Прибираємо в тепло на 1ч/1,5). Тісто має добре піднятися!! Тісто викладаємо на деко змащений олією і залишаємо ще на 20 хв!
2. Для змащення: 200мл води +1ст л солі (всі перешкодити). Змочувати їм руки і формувати коржик як на відео !! Випікати при 190* -20/25 мин.

3. Гарячий хліб гарненько змастити цією ж солоною водою !!! (Не всім кількістю води!) Накрити рушником на 10 хв !!! Хліб готовий ! Всім приємного аппетита.

Відео рецепт 👇