Приготуємо милі булочки у вигляді гарбузів? 🍁🧡 Так затишно відчути цей теплий аромат випічки будинку, налити в гранований стакан молока і насолодитися заключними осінніми моментами! Як зробити Дріжджові Булочки у вигляді гарбуза на молоці рецепт простий в духовці.
Інгредієнти
1 яйце;
2 ст. л. цукру;
1/2 пакетика ванільного цукру;
1/4 ч. л. солі;
250 мл молока;
500-550 г борошна;
1 ст. л. сухих дріжджів
80 г вершкового масла.
кілька паличок кориці.
(можна додати гарбузове пюре, але в цьому рецепті я готувала без нього)
Дріжджові Булочки у вигляді гарбуза на молоці покроковий рецепт
1. Збити яйце з цукром, ванільним цукром і сіллю. Влити тепле молоко, перемішати. Борошно змішати з сухими дріжджами і, додаючи поступово, в яєчно-молочну суміш замішувати тісто спочатку віночком, потім руками. В останню чергу додати розтоплене вершкове масло і вмішати його в тісто. Тісто має бути однорідним і мягким.
2. Накрити миску з тістом харчовою плівкою або рушником і прибрати в тепле місце для підйому на 1-1,5 години. Готове тісто значно збільшиться в об’ємі. Коли тісто піднялося в обсязі, формуємо невеличкі кульки. Кожен кульку пов’язуємо мотузкою для випікання так, щоб вийшла гарбуз! Не варто сильно затягувати нитку, так як тісто ще збільшиться в об’ємі само.
3. Прибираємо наші гарбузики на 15 хвилин у тепле місце. Змащуємо булочки яйцем і ставимо випікатися в духовку при температурі 190 гр на 30 хвилин. Після випікання даємо їм трохи охолонути, акуратно надрізаємо нитки і видаляємо їх, в центр гарбузики вставляємо паличку кориці і вуаля! Ви прекрасні! Буду дуже щаслива, якщо ви збережете собі рецепт і спробуєте його!
Відео рецепт 👇