Дріжджові булочки з сиром і сосисками

Побачила на турецькому YouTube ідею булочок у формі круасанів з сиром і сосисками, тісто приготувала по своєму коханому рецептом, з якого печу човники Піде і турецьку піцу. Пишне тісто, повітряне, вийшло смачно і ситно. Як зробити Дріжджові булочки з сиром та сосисками рецепт простий.

Інгредієнти

На 24 шт (невеликі)

Тісто:
Яйце 1 шт
Дріжджі пресовані 12 г (сухі 4 гр)
Йогурт натуральний 1 ст. л. (густий з великою гіркою)або сметана
Вода 100 мл
Сіль 1/4 ч. л.
Цукор 1 ч. л.
Масло рослинне 40 мл
Борошно 270 – 280 г (+/-)

Медова вода:
розчинити 1 ст. л. меду в 50 мл води.

Начинка:
2 шт Сосиски, сир…або на ваш смак.

Додатково: кунжут.

Дріжджові булочки з сиром та сосисками покроковий рецепт

1. В теплу воду додати йогурт, розмішати, додати дріжджі, цукор, сіль, яйце, рослинне масло, просіяне борошно. Замісити м’яке , трохи липковатое тісто, не забите борошном. Миску змастити рослинним маслом, тісто округлити, покласти в миску, накрити плівкою, поставити в тепло на расстойку до збільшення в об’ємі в 2-3 раза.

2. Далі тісто розділити на 2 рівні частини, округлити, накрити плівкою і дати відпочити 10 хвилин. Робочий стіл тісто і присипати борошном . З кожної частини розкачати в круг d 34 см, розділити на 12 сегментів. На кожен покласти по шматочку сиру і сосиски, згорнути в рулет, кінчик защипнути, щоб при випічці не булочка раскрылась.

3. Кожну заготовку скупати у медовій воді і обваляти в кунжуті. Викласти заготовки на деко, застелене папером для випічки. Накрити плівкою, дати підійти хвилин 20. Випікати при t 180 гр 20-25 хвилин до легкого зарум’янювання. Орієнтуйтеся на особливості своєї духовки.