Хліб Віто Грано домашній

Перезаливаю рецепт цього хліба, бо він віддалився при видаленні чернеток. Як зробити Хліб Віто Грано домашній рецепт простий.

Інгредієнти

На 2 невеликі булочки

320 гр пшеничного борошна в/с
280 – 310 гр води
65 гр пшеничного закваски 100% вологості
45 гр гречаного борошна
35 гр житнього цільнозерновий борошна
8 гр солі
5 гр темного солодового екстракту
5 гр меду

Хліб Віто Грано домашній покроковий рецепт

1. Змішати все борошно і 280 гр води до однорідності, накрити і залишити на 30 хвилин. Через 30 хвилин: Змішати закваску з екстрактом, вмішати в тісто, далі внести інші інгредієнти і вимісити до еластичності. Додати воду за необхідності і вимісити до гладкости.

2. Перекласти в контейнер, накрити і залишити на 4-5 годин до збільшення в 1,5-2 рази. Зробити 3-5 обминок з інтервалом 30-45 хвилин. Через 4-5 годин: Сформовать, як нравится.

3. Укласти в розстоєчні кошик, накрити і прибрати в холодильник на 12-18 годин до збільшення в 1,5 рази. Через 12-18 годин: Надрізати, випікати при 250°С з парою 10 хвилин, далі без пари при 230°С ще 15-20 минут.

Відео рецепт 👇