Дріжджовий паска з джемом і родзинками без опари

Я не особливий любитель дріжджовим пасок, але цей мене підкорив. Як зробити Дріжджовий паска з джемом і родзинками без опари рецепт простий.

Інгредієнти

Тісто:
8 г сухих дріжджів
100 г цукру
200 мл теплого молока
1 яйце і 2 жовтки
80 г слив.масла
1/2 ч. л солі.
500 гр борошна

Начинка:
50 г м’якого злив. масла
200 гр родзинок
150 гр ждема (у мене полуничний, можна будь-який)

Дріжджовий паска з джемом і родзинками без опари покроковий рецепт

1. Молоко злегка підігріваємо і кладемо в нього 1 ч. л цукру, 1ст.л борошна і дріжджі. Розмішуємо віночком і залишаємо хвилин на 10-15 поки вони не почнуть пузиритися. В цей час збиваємо яйце і желки з цукром до розчинення цукру. Додаємо розтоплене масло і перемішуємо. Додаємо дріжджову суміш і перемішуємо венчиком.
2. Додаємо просеяную борошно і сіль і замішуємо тісто міксером з насадкою гак або руками. Якщо тісто сильно липне до рук, додайте ще трохи борошна. Миску змащуємо маслом, кладемо в неї тісто, прикриваємо і залишаємо на 1-1,5 години в теплому місці. Я ставлю її на чашку з теплою водою. Тісто ділимо на 3 частини якщо форми 15-17 см і 4 частини якщо форми маленькі (10-13 см).

3. У мене форми 16 див. Кожну частину розгортаємо в прямокутник , змащуємо злив.маслом і джемом (саме ждемом, не замінюйте варенням, воно занадто рідке) і посипаємо родзинками. Згортає тісто в рулет, робимо поздовжній надріз, не прорізаючи кінчик рулету. Звертаємо дві равлики в різні сторони. Кладемо одну равлика на іншу і складаємо в форму.
4. На відео показала як. Форми з тістом залишаємо хвилин на 30, а потім ставимо в розігріту до 180 гр духовку. Ставте на нижній поверх, а верх краще прикрити іншим листом. Або використовуйте режими “верх-низ” в духовці. Випікаємо 40-45 минут.

5. За 10 хвилин до кінця випікання режим можна переключити на “верх” або прибрати верхній лист. Паски в духовці сильно піднімаються, тому можуть “втекти” з форми. Я ставлю дод. бортик з пекарської папери. Теж побачите на видео.