Дріжджовий пиріг з яблучним повидлом і пюре малини

Як смачно зробити Дріжджовий пиріг з яблучним повидлом і пюре малини простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Якщо вам потрібен дуууже великий і смачний пиріг на дружну компанію – це він! Діаметр страви під пирогом 40 см 😊🤭! Довелося камеру під стелю піднімати щоб він помістився в кадр!

Інгредієнти

ТІСТО (вихід ~1300 м):
670-700 г борошна
5 г сухих дріжджів
6 г солі
20 г цукру
ваніль опціонально
7 г розпушувача
500 мл молока
90 г рослинного масла

НАЧИНКА:
500 г яблучного повидла
100 г пюре малини
20 г цукру
20 г 🌽 крохмалю + 20 г води

СУМІШ ДЛЯ РОЗКАЧУВАННЯ:
25 г борошна
25 г 🌽 крохмалю

Жовток яйця + 1 ст. л молока для змащування

Дріжджовий пиріг з яблучним повидлом і пюре малини покроковий рецепт

1. Змішати всі сухі інгредієнти, додати молоко, масло і замісити дуже м’яке, элластичное тісто. Тісто накрити і залишити на годину. Підійшло тісто розділити на 5 частин, кожну підкотити в кулю, накрити і залишити на 15 хвилин. Повидло з’єднати з пюре і цукром. Крохмаль розвести водою, влити суспензію у фруктово-ягідну суміш ретельно перемішати. Лист застелити гарною папером для выпечки.
2. Кожен кульку тесту по черзі, умочуючи в суміш для розкочування, розкачати в тонкий коло діаметром 30 див. Перенести коло, намотуючи на качалку, на лист , зверху рівномірно розподілити чверть начинки. Наступний коло викласти на начинку і т. д., закінчити колом теста.
3. У центр поставити щось кругле d=10 см і розділити заготовку на 16 частин, потім, взявши два знаходяться поруч сегмента, один праворуч, а другий лівою рукою, перекрутити їх кожен навколо своєї осі пару раз, з’єднати краї і защипати. Вам здасться, що начинки дуже багато, всі кудись вилазить, не бійтеся, крутите і з’єднуйте. Пиріг підніметься і все залишиться на місці, нікуди не вытечет.
4. Свормированный пиріг змастити жовтком з молоком і залишити на 20-30 хвилин, потім відправити в заздалегідь розігріту до 200° духовку. Через ~25-30 хвилин зменшити нагрів до 180°, накрити пиріг і піч ще ~10 хвилин, щоб серединка добре пропеклась. 🔸Готовий пиріг трохи остудити присипати цукровою пудрою і з’їсти з удовольствием.