Дуже швидкий шоколадний пиріг на сметані і какао простий рецепт в духовці.
Інгредієнти
Яйця (великі) – 2 шт.,
Сметана 20% – 150 гр.,
Рослинне масло – 100 гр.,
Цукор – 100 гр.,
Борошно – 150 гр.,
Какао – порошок- 45 гр.,
Розпушувач – 1 ч. л.,
Харчова сода – 0,5 ч. л.,
Сіль – щіпка,
Екстракт ванілі – 1 ч. л.
Просочення:
Молоко (гаряче) – 180 мл,
Какао – порошок- 10 гр.,
Згущене молоко – 50 гр.
Шоколадний ганаш:
Шоколад чорний – 100 гр.,
Вершки 33% – 80 мл,
Вершкове масло – 10 гр.
Дуже швидкий шоколадний пиріг на сметані і какао покроковий рецепт
1. Яйця, цукор, сіль, ваніль – збиваємо вінчиком. Далі додаємо сметану, рослинне масло, просіваємо туди борошно, какао, харчову соду і розпушувач. Отриману масу виливаємо у форму, випікаємо в формі 30 хвилин при 180 градусах.
2. Готовність перевіряємо зубочиской. Готуємо просочення: у невелику кількість молока додаємо какао, далі перемішуємо до однорідної маси, додаємо згущене молоко, перемішуємо, потім додаємо залишки молока – просочення готова.
3. Готовий пиріг я злегка протикаю виделкою, поливаю прямо у формі просоченням і залишаю до повного остывания.
4. Для ганаша – у вершки додаємо шоколад розтоплюємо на водяній бані, коли вийде однорідна маса – додаємо вершкове масло для блиску. Далі пиріг поливаємо ганашем. Я взяла для прикраси маршмеллоу і обпекла горелкой.