Як приготувати дуже смачне печиво в духовці рецепт. В принципі це можна вважати авторським рецептом. Але сама техніка карамелізації вершкового масло часто використовується у французькій кухні. Печиво виходить м’яким, вершковим і нескінченно ароматним.
Інгредієнти
На 12-15 невеликих печенюшек.
– масло вершкове 120 гр. (краще всього 82%),
– цукор-110 гр.,
– борошно 200 гр.,
– велике яйце або 2 жовтки,
– куркума 1 ч. ложка ( це швидше для кольори, можна не додавати)
– сіль щіпка,
– сметана 2 ст. ложки,
– сода 0,5 ч. ложки.
Дуже смачне печиво в духовці покроковий рецепт
1. Для початку потрібно карамелизовать масло. Беремо невеликий сотейник з товстим дном і викладаємо в нього масло, топимо на середньому вогні. Чекаємо коли масло почне закипати, тепер варимо при постійному помішуванні до тих пор.
2. Поки масло не стане приємного карамельного кольору і не з’явиться легкий запах смажених горішків. (в якийсь момент масло може почати давати піну і мутніти це нормально, так само в кінці можуть з’явитися невеликі коричневі пластівці це теж нормально!)
3. Якщо є бажання можна пропустити масло через дрібне сито, щоб прибрати хлопавки, але я в цьому не бачу сенсу. Далі вводимо в масло цукор, сіль і куркуму, добре перемішуємо. Коли суміш трохи охолоне, додаємо яйця і сметану, знову добре перемішуємо. Тепер вже вводимо борошно і соду.
4. Тісто виходить досить м’яким. Прибираємо в холодильник на 30-40 хв. Формуємо кульки з тіста руками або за допомогою ложки. Випікаємо при 180 °C, на пергаменті, до золотистого кольору ( в питаннях печива найкраще стежити)