Двоколірна сирна паска з карамеллю

Двоколірна сирна паска з карамеллю рецепт простий. ⠀ Два різних шару, рустящая начинка. Ммм👌🏼 Готується простіше, ніж паски, а на смак виходить така ніжна!👏🏽😍 Карамельна..з горішками))) ⠀ Зберігайте рецепт, готуйте із задоволенням✨ та залишайте ваші❤️🙏🏼!)) ⠀ Сир беремо жирний, краще всього фермерський або домашній)

Інгредієнти

Інгредієнти на 2 Великодня:

Карамельний шар:
✨500 г жирного сиру (9-12%)
✨150 гр сметани 20%
✨300 гр вареної згущенки
✨130 гр вершкового масла 82,5%
✨120 гр мигдалю або інших горіхів (можна додати за вашим смаком)
✨сухофрукти – за бажанням
✨ванілін, щіпка солі

Світлий шар:
✨300 гр сиру
✨50 гр вершкового масла
✨2 ст. л сметани
✨2 ст. л цукрової пудри

Двоколірна сирна паска з карамеллю покроковий рецепт

1. Вершкове масло заздалегідь дістаємо з холодильника або ж трохи подтапливаем в мікрохвильовці, злегка остуджуємо. Як для карамельного шару, так і для світлого сир збиваємо блендером з усіма інгредієнтами до однорідної маси, крім мигдалю. Мигдаль рубаємо ножом.

2. Додаємо його тільки в карамельний шар. Сухофрукти я не додавала. ⠀ Спеціальну форму для паски ставимо на тарілку, бажано не повністю плоску, так як сироватка потрібно буде куди стікати. У форму кладемо марлю, потім начинку, спочатку карамельний шар, а потім светлый.
3. Добре утрамбовуємо шари. Накриваємо верх марлею, ставимо зверху тарілку і кладемо на тарілку щось важке. Повторююсь, інгредієнти на 2 Великодня. Ділимо кожен шар навпіл. ⠀

4. Прибираємо в холодильник на ніч. Вранці перевертаємо на тарілку, знімає марлю і прикрашаємо. ⠀ Я прикрасила розтопленим шоколадом з вершковим маслом (половина плитки шоколаду від 55% + 1 ст. л вершкового масла).

Відео рецепт 👇