Двошарова запіканка з рікоттою і сметаною

Як смачно зробити Двошарова запіканка з рікоттою і сметаною простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ніжна, повітряна, як хмарка і дуже смачна запіканка. Без сиру. Рецепт цікавий і простий👍

Інгредієнти

(20х20 см)

Перший шар:
Рікотта – 500 г
Цукор – 50 г
Ванільний цукор – 5 р
Яйця – 2 шт.
Рисове борошно – 50 р

Другий шар:
Сметана 20% – 400 р
Цукор – 50 г
Ванільний цукор – 5 р
Яйця – 1 шт

Двошарова запіканка з рікоттою і сметаною покроковий рецепт

1. Яйця збиваємо з цукром і ванільним цукром до білої пишної маси. Додаємо рікотту, перемішуємо міксером, в кінці додаємо рисове борошно, збиваємо. Перекладаємо масу у форму застелену пергаментом і випікаємо при 170 градусах 30 минут.

2. В цей час готуємо другий шар. Перемішуємо сметану, цукор, ванільний цукор і яйце. Дістаємо форму з духовки, відразу виливаємо зверху сметанную заливку і відправляємо в духовку при 170 градусах ще на 10-15 минут.

3. Залишаємо запіканку остигати в духовці при відкритих дверцятах. Коли охолоне, можна діставати з форми і нарезать.

4. Двошарова запіканка з рікоттою готова!

Відео рецепт 👇