Як смачно зробити Двошарова запіканка з рікоттою і сметаною простий покроковий рецепт в домашніх умовах швидко. Ніжна, повітряна, як хмарка і дуже смачна запіканка. Без сиру. Рецепт цікавий і простий👍
Інгредієнти
(20х20 см)
Перший шар:
Рікотта – 500 г
Цукор – 50 г
Ванільний цукор – 5 р
Яйця – 2 шт.
Рисове борошно – 50 р
Другий шар:
Сметана 20% – 400 р
Цукор – 50 г
Ванільний цукор – 5 р
Яйця – 1 шт
Двошарова запіканка з рікоттою і сметаною покроковий рецепт
1. Яйця збиваємо з цукром і ванільним цукром до білої пишної маси. Додаємо рікотту, перемішуємо міксером, в кінці додаємо рисове борошно, збиваємо. Перекладаємо масу у форму застелену пергаментом і випікаємо при 170 градусах 30 минут.
2. В цей час готуємо другий шар. Перемішуємо сметану, цукор, ванільний цукор і яйце. Дістаємо форму з духовки, відразу виливаємо зверху сметанную заливку і відправляємо в духовку при 170 градусах ще на 10-15 минут.
3. Залишаємо запіканку остигати в духовці при відкритих дверцятах. Коли охолоне, можна діставати з форми і нарезать.
4. Двошарова запіканка з рікоттою готова!
Відео рецепт 👇